tetrazine - teretrazine

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

25/12/2000 | 23:21 | מאת: מרק

שלום לכם, אני מעוניין לדעת באזו מידה ה-"טטרזין" או "טרטרזין" (שמוצאים אותו בעיקר בצבעי מאכל, למשל ) מסוכן לבראיות (אפילו, אוליי, מסרטן ?) ? תודה להתראות מרק ג.

26/12/2000 | 18:04 | מאת: סמדר בן נון

שלום מרק, שאלת שאלה שגם בעולם עדיין מתווכחים עליה. למרות שיש מקורות שונים שמזהירים מהטרטרזין - לפי המלצות האיגוד האירופאי אין עדות להשפעה מסרטנת של צבע המאכל הזה, שנותן צבע צהוב למאכלים שונים (למשל, מעדן בטעם בננה או מיץ לימון לא טבעי). מה שכן - יש אנשים שרגישים אליו, וזה יכול להתבטא בכל מיני צורות, מכאבי ראש ועד בעיות בזיכרון וריכוז או תופעות אלרגיות שונות. אי-אפשר לדעת מראש אם אנחנו רגישים ולכן זו אולי הסיבה שמזהירים כ"כ מפניו. בכל מקרה - עדיף לצרוך כמה שפחות.

מנהל פורום תזונה טבעית