תוסף מניתול

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

04/03/2022 | 13:22 | מאת: שלומית

שלום רב , מבקשת לדעת מה דעתך על תוסף מניתול שניתן באבקה,אני מבינה שהוא סוג של ממתיק האם יש לו תופעות לואי?והאם יש לו גם יתרונות? תודה רבה שלומית

05/03/2022 | 21:55 | מאת: אביבה די וורולי

מניטול הוא סוכר טבעי שעבר שינוי כימי, ובעקבות זה הוא בעל ערך קלורי ואינדקס גליקמי יותר נמוכים. בגלל זה הוא וסוכרים אלכוהולים אחרים מומלצים למי שרוצה לרדת במשקל ו/או לטפל בסוכרת. מבחינה זו אני לא כל כך אוהבת את תחליפי סוכר אלו, ומעדיפה להמליץ למטופלים להתרגל לצרוך פחות סוכר, פחות מתוק, ולחזור ל"מתוק הטבעי" , פירות, תמרים ועוד... כמויות מאד גדולות של סוכרים אלו יכולות לגרום לשלשולים. מניטול באופן ספציפי, נודע גם לאחרונה כתוסף בעל השפעות מיטיבות במחלת פרקינסון. אך לא ברור המנגנון.

מנהל פורום תזונה טבעית