האם חומצות אמינו נספרות בתור חלבונים

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

15/01/2022 | 18:17 | מאת: אריק

שלום, ראיתי סרטון של טבעוני שטען כי בפירות וירקות על הנייר יש כמות נמוכה של חלבונים, אך בפועל יש הרבה חומצות אמינו שאינן נחשבות בחישוב של חלבונים בערכים תזונתיים של המזון. אשמח לקבל הבהרה בנוסף.

15/01/2022 | 18:59 | מאת: אביבה די וורולי

חומצות אמינו הם מולקולות פשוטות, קטנות מאד, שמחוברות בתור שרשרת, מהוות היחידות שמרכיבות את החלבונים (מולקולות גדולות ומורכבות). במילים אחרות חומצות האמינו הם הלבנים שבונות את החלבונים. בכל סוגי המזונות יש גם חלבונים שלמים וגם חומצות אמינו חופשיות. כשמערכת העיכול מפרקת את החלבונים, מתקבלות חומצות אמינו, והן אלה שנספגות לדם ולכל חלקי הגוף. לכן גם אלה וגם אלה חשובים לתזונה. האמת: אני לא יודעת אם הערכים התזונתיים שרשומים באתרים השונים לוקחים בחשבון את חומצות האמינו, ואני לא יודעת כמה הבדל זה משמעותי כדי לבנות תזונה מאוזנת, כנראה שלא כל כך...

מנהל פורום תזונה טבעית