חטיף שמכיל חלבון

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

31/12/2021 | 23:25 | מאת: שלומית

שלום רב, האם חטיף שמכיל חלבון 36 גרם יכול להחליף כול חלבון שנימצא במזון כמו לדוגמא גבינה ואפשר לחשב אותו יחד עם שאר החלבונים שאני אוכלת,גם אם אני לא מתאמנת או שהחטיף מיועד למתאמנים האם יש סכנה של עודף חלבון? תודה רבה לתשובה שלומית

01/01/2022 | 20:31 | מאת: אביבה די וורולי

כל דבר שאת מוסיפה לתזונה היומית שלך נכנס לחישוב הכללי של הערכים התזונתיים. חשוב מאד מאד שנקבל נוטריאנטים ממגוון מזונות ולא נצמצם למשל – את קבלת החלבון (או כל נוטריאנט אחר) למספר קטן של מקורות מזון. בגדול אדם חייב לקבל בין 0.8 עד 1 גרם חלבון לכל ק"ג ממשקל גופו (לעוסקים בפעילות פיזית מוגברת זה יהיה יותר). עודפים קיצוניים עלולים להביא למצבים לא מיטיבים, אך לא צריך להיכנס לחישובים מיותרים ביום יום.

מנהל פורום תזונה טבעית