שמן זרעי ענבים

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

02/12/2021 | 21:13 | מאת: שולי

שלום רב , רציתי לבקש את דעתך על שמן זרעי ענבים מזוכך האם הוא בריא לבישול טיגון או שיש לו חסרונות וגם יכול להזיק? תודה שולי

03/12/2021 | 10:35 | מאת: אביבה די וורולי

היום שמן זרעי ענבים מוכר כאחד השמנים הטובים גם לבישול וטיגון. לגבי כל השמנים: זיכוך הוא תהליך תעשייתי שמוריד חלק מהתכונות של המזון – אז תמיד יש להעדיף שמנים לא מזוככים. עוד חשוב: לגוון בין השמנים, לטגן כמה שפחות, וכמובן להקפיד: כשהשמן מתחיל להישרף – לזרוק! דעתי האישית: לבישול מאד מומלץ שמן זית כתית מעולה, בעל חומציות נמוכה (יש שמנים ישראלים מעולים!!). לטיגון – יש מחלוקות ערות בנושא.

מנהל פורום תזונה טבעית