שמן זרעי ענבים
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום רב , רציתי לבקש את דעתך על שמן זרעי ענבים מזוכך האם הוא בריא לבישול טיגון או שיש לו חסרונות וגם יכול להזיק? תודה שולי
היום שמן זרעי ענבים מוכר כאחד השמנים הטובים גם לבישול וטיגון. לגבי כל השמנים: זיכוך הוא תהליך תעשייתי שמוריד חלק מהתכונות של המזון – אז תמיד יש להעדיף שמנים לא מזוככים. עוד חשוב: לגוון בין השמנים, לטגן כמה שפחות, וכמובן להקפיד: כשהשמן מתחיל להישרף – לזרוק! דעתי האישית: לבישול מאד מומלץ שמן זית כתית מעולה, בעל חומציות נמוכה (יש שמנים ישראלים מעולים!!). לטיגון – יש מחלוקות ערות בנושא.