אבוקדו שלם ביום נחשב ליותר מידי שומן

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

28/11/2021 | 18:42 | מאת: ענבל

שלום אני נוהגת לאכול אבוקדו שלם בבוקר ולפעמים גם בארוחת הערב בתוספת ירקות האם זה נחשב ליותר מידי שיכול להעלות את רמת הכולסטרול?

29/11/2021 | 17:06 | מאת: אביבה די וורולי

שלום כולסטרול הוא סוג של שומן שנמצא אך רק במזונות מן החי. מזונות מן הצומח מכילים לרוב שומנים בלתי רוויום, הם מטיבים לבריאות, וחלקם חיוניים (הגוף לא יודע לייצר אותם, חייב לקבלם מהמזון). באבוקדו בפרט קיימים שומנים עשירים באומגה 9, ועוד שומנים מיטיבים עם הבריאות. ברור שגם צריכה של שומנים בריאים חייבת להיות שקולה. לא הייתי מוותרת על אבוקדו, בשילוב עם תזונה בריאה ומגוונת.

29/11/2021 | 18:40 | מאת: ענבל

תודה על המענה אז זה בסדר לאכול אבוקדו שלם בארוחת הבוקר ועוד אבוקדו לארוחת הערב שלוש פעמים בשבוע? האמת נהגתי לאכול אבוקדו כל יום למשך חודשים כי מאוד אוהבת עכשיו אני מנסה לצמצם

03/12/2021 | 10:22 | מאת: אביבה די וורולי

לדעתי ממוצע של אבוקדו ביום זה בסדר גמור. ברור שחייבים לקחת בחשבון את כל התזונה שלך, למשל מה סך כול השומנים במשך היום - את זה תוכלי לעשות ביעוץ פרטני.

מנהל פורום תזונה טבעית