מתוק לחולה סכרת האם אפשר?

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

26/11/2021 | 15:58 | מאת: רונית

שלום אימא שלי חולת סכרת שומרת על תזונה נכונה אוכלת מסודר 3 ארוחות ביום אחר הצהריים היא מנשנשת חטיף קטן ללא תוספת סוכר איך שהבנתי שחטיפים שמכילים תחליפי סוכר כמו מולטיטול סורביטול מזיק למעיים אז איזה מתוק אפשר לאכול שימתיק קצת את החיים הרי אי אפשר לוותר לחלוטין על סוכר

28/11/2021 | 12:08 | מאת: אביבה די וורולי

נכון, לפעמים צריך קצת מתוק. גם אם מדובר בארוחות ביניים, וגם אם הן קטנות, הן ארוחות לכל דבר, וחשוב ייעוץ פרטני ותכנון שלהם לפי האדם הספציפי. כללי אצבע: מקור המתוק יהיה כמה שיותר טבעי ופחות תעשייתי: פירות, אפילו תמר במצבים מסיומים, שוקולד איכותי עם אחוז גבוה של קקאו. חובה לשלב עם המזון הסוכרי / פחמימתי עוד מזון שומני או חלבוני: אגוזים/ שקדים/ יוגורט/ טחינה... על מנת להוריד את האינדקס הגליקמי של הארוחה.

מנהל פורום תזונה טבעית