כמה כפיות סוכר יש בדבש

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

21/11/2021 | 08:31 | מאת: אליהו

כמה כפיות סוכר יש ב-100 ג' דבש טהור? לא הצלחתי למצוא תשובה ברורה לשאלה זו בכל חיפושיי. הכי קרוב לכך מצאתי שיש בו 80 ג' סוכר.

24/11/2021 | 12:18 | מאת: עונה

כפית דבש שוקלת בסביבות ה-9 גרם ודבש מורכב מ-80% סוכר. אם ככה, בכפית דבש יש 7.2 גרם סוכר, שהם 1.44 כפיות סוכר (לפי משקל של 5 גרם לכפית סוכר).

24/11/2021 | 15:43 | מאת: אביבה די וורולי

כנראה המספרים שאתם כותבים די נכונים. כפית סוכר וכפית דבש די שוות ערך מבחינת תכולת הגלוקוז ומבחינת האינדקס הגליקמי. לכן כל מי שיש לו נטייה לבעיות מטבוליות חייב להתייחס לזה בהתאם. אבל לדבש טהור תכונות רבות נוספות מבחינה בריאותית ובהקשר להגנה חיסונית, לכן השימוש בו מומלץ לרוב האוכלוסיה, במידה, כמובן.

24/11/2021 | 20:46 | מאת: אליהו

האם התכונות החיוביות של דבש שקולות כנגד תכונותיו השליליות, או להיפך? אבקש תשובת המומחה/מומחית.

28/11/2021 | 12:18 | מאת: אביבה די וורולי

שאלה טובה! לרוב אני חושבת שהתכונות הטובות של הדבש הן טובות וחיוניות מאד. אך כל דבר במידה – גם לאנשים בריאים: לא להגזים בכמויות ולהקפיד על שילובים עם מזונות אחרים כדי למתן את התגובה הגליקמית. ברור שאעדיף את הדבש על פני ממתיקים תעשייתיים אחרים או על פני סוכר פשוט. במקרה של אדם עם מחלות רקע, סוכרת או טרום סוכרת, דלקתיות מוגברת בגוף – כנראה לא נמליץ על דבש, או נדייק מאד מאד בשימוש, בייעוץ פרטני בלבד.

מנהל פורום תזונה טבעית