צריכת סידן ביום

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

19/11/2021 | 07:07 | מאת: שרי

שלום רב, רוצה לישאול לגבי צריכת סידן ביום,אני לוקחת דנסיטי אמורפי 4 כדורים שניים בבוקר ושניים בערב אוכלת 3 פרוסות גבינה צהובה 9%,האם זה מוגזם מבחינת צריכת הסידן ?וזה יכול לגרום לעודף וגם לנזק של שקיעת סידן בעורקים?או שבמילא לא הכול ניספג ואז בסך הכול זה סביר אשמח לדעתך שרי

21/11/2021 | 11:11 | מאת: אביבה די וורולי

שלום ככל שסידן ומינרלים אחרים מתקבלים מהתזונה, הגוף סופג אותם בצורה מאוזנת. לגבי תוספים זה שונה, לדנסיטי יש רמת ספיגה יחסית גבוהה. לא כתבת למה את לוקחת אותו, יש אוסטואופורוזיס? אם כן מוטב להתייעץ עם רופא. גם הגיל הוא שיקול חשוב... העום, כדי למנוע שקיעת סידן העורקים מומלץ לשלב עם ויטמין K2. חשובה התייעצות אישית מול איש מקצוע.

מנהל פורום תזונה טבעית