עלייה במשקל לאחר שנים של החזקה לאחר דיאטה

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

26/07/2021 | 18:29 | מאת: מאיה

שלום טובה. כיום אני בת 43. בתור נערה, ועד לגיל 27 בערך, לא הייתי כל כך רזה. אפשר לומר שהייתי מלאונת ולהיות מלאונת זה הגזרה ״הטבעית״ שלי. בערך בגיל 26-27 החלטתי שאני רוצה לעשות שינוי. ירדתי בערך 13 קילו, ע״י דיאטה מוקפדת של בערך 1100 קלוריות ליום, אם אני זוכרת נכון. תוך חצי שנה בערך ירדתי במשקל, למשקל של 49-50 קילו, גובה 160 ס״מ. השינוי היה ניכר ונהייתי באמת רזה כמו שאני רוצה להיות, אבל יחד עם זאת הבנתי שכדי לשמור על זה ולא לעלות בחזרה, אני צריכה להמשיך לאכול פחות ולמנוע מעצמי דברים שאני אוהבת. הבנתי זאת מניסיון כי ניסיתי בזמנו שבועיים-שלושה לאכול רגיל כמו שאני רגילה ואוהבת ועליתי קצת במשקל. לאחר מכן הבנתי את זה וירדתי חזרה למשקל של 49. אני חייבת לומר שהחזקתי את המשקל שלי יפה. הרגשתי פיזית לא הכי טוב עם הרזון, מדי פעם הרגשתי רעב כזה שעשה לי מדי פעם כאב ראש, אבל הקפדתי לשתות הרבה מים אז זה קצת הקל. לאורך השנים 2005 עד 2016, שמרתי על המשקל ומדי שנתיים-שלושה עליתי ואז ירדתי חזרה בחודשים בהם הרגשתי ״שאני צריכה את האוכל״, נגיד סתם דוגמה עליתי ל54 קילו ואז ירדתי ל49 שוב. אבל בערך מאמצע 2017 התחלתי ממש להרגיש תשוקה לאוכל, משהו שאף פעם לא היה לי מאז הדיאטה. התחלתי לאט לאט לאכול עוד ועוד ולהשלים קצת את החוסרים שהיה לי, והרגשתי הרבה יותר טוב. הבעיה היא שעליתי הרבה במשקל מאז 2017… עליתי בערך 14 קילו לצערי. היום אני שוקלת 63. מצד אחד, כעת כשעליתי אני מרגישה יותר טוב ויותר חיונית, ומצד שני אני אהבתי את איך שאני נראית כשהייתי רזה. אני בדילמה קשה עם עצמי כי אני חושבת שאצטרך להשלים עם זה למרות שאני לא מתה על עצמי עכשיו. אם אני ארד טיפה, בצורה יותר מתונה בהרבה (לא ל49 כמו שהייתי אלא לבערך 56-57), זה יפגע לי בגוף? כי אני באמת לא יודעת מה לעשות, האוכל עושה לי טוב. אשמח לתשובה ממך. תודה רבה וסליחה אם חפרתי :)

27/07/2021 | 17:49 | מאת: טובה בר-שאן

מאיה שלום דיאטות רצח גורמות לגוף להכנס להתגוננות ולהורדה של חילוף החומרים התוצאה שרוב האנשים משמינים חזרה. המלצתי החמה לשמור על BMI פחות מ25 . הBMI שלך 24.6 שהוא תקין . ולא להתעלל בדיאטות קיצוניות של 1100 קלוריות. אלא פשוט לאכל בריא ללא גאנק פוד. בברכה טובה בר- שאן

מנהל פורום תזונה טבעית