שאלה בנושא נזקי קוקה-קולה
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
ידוע כי משקה הקוקה-קולה אינו בריא ואף מזיק (מוכרות דוגמאות על השן שנאכלת, הסטייק ניקוי כבישים וכד'). האם יש את אותם הנזקים גם בדיאט קולה ? בסוגי קולה אחרים ? (פפסי, RC וכד'). מה בעצם גורם לנזקים הללו ?
יוסי, אומרים שהדיאט קולה יותר בעייתי בגלל הממתיקים המלאכותיים. עדי
שלום יוסי כידוע לך הנוסחה של קוקה קולה היא סודית, לא ידועים כל המרכיבים במשקה. אך אנליזה של המשקה מגלה רמת חומציות גבוהה מאד, סביב PH 2. זוהי דרגת חומציות דומה לזו של חומצת הקיבה, או חומצה מלחית, וגם הן, כשהן מרוכזות יכולות לחורר מתכת, לנקות חלודה וכד'. הסוכר בקולה הרגילה בודאי מוסיף גם כן לנזקים לשיניים ולגוף, אך גם דיאט קולה היא באותה דרגת חומציות כמו קולה רגילה. חשוב לי לציין שהנזקים מדיאט קולה או מקולה רגילה הם תלויי כמות. אתה יכול לשתות כוס או שתיים דיאט קולה (או קולה רגילה אם אתה לא סוכרתי ואין לך בעיית משקל), ללא נזק משמעותי כלשהו, אפילו מידי יום. הבעיה היא כשהכמות היא גדולה יותר, ואז הגוף נאלץ להתמודד מידי יום עם סתירת כל החומצה הזו, עבודה קשה שמעמיסה על הגוף והכליות. לרוויה.