מוצרים מועילים לגאוט

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

30/06/2021 | 14:32 | מאת: ברוך

שלום דוקטור טובה אני מתנצל אני בן 46 וסובל מגאוט משנת 2001 כאשר התגלה שיש לי רמה גבוהה של חומצת שתן בדם. בשנים אחרונות התקפים תוכפים יותר ויותר,כאבים בכף רגל ובתחתית של בוהן, אני נוטל קולכיצין לטיפול בכאבים. ניסיתי ליטול allopurinol להוצאת חומצת שתן אבל התחילו כאבים וצריבה בבטן עליון מימין ובחילה ואז הפסקתי ליטול אותו.מצב חסר תקווה, אני משתדל לשמור על דיאטה, משקל שלי-63-65 באתר של קופת חולים כללית כתוב שיש קשר בין צריכה של קפה ומוצרי חלב דלי שומן לבין רמות נמוכות של חומצת שתן בדם. האם חלב 3%-3.5% זה דל שומן? האם באמת כדאי לשתות קפה כדי להנמיך את חומצת השתן?

02/07/2021 | 10:10 | מאת: טובה בר-שאן

ברוך שלום אכן קפה גורם לחומציות ומגביר את ההתקפים . כנ"ל גם דברי חלב. עדיף לאכל תזונה העשירה בירקות ופרות כמו דובדבנים למשל. על מנת להוריד את החומציות בגוף ואת ההתקפים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

מנהל פורום תזונה טבעית