חלבון מלא - שאלה שאלתית :-)

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

20/05/2021 | 08:59 | מאת: יוסי

הי, לאחרונה, החלטתי להפחית את צריכת הבשר. מה שאני מנסה להבין זה כמה גרם חלבון מלא יש במיקס של אורז ועדשים. למשל, אם אני מכין עם שני המרכיבים הבאים: 1. אורז מלא בסמטי - 2.8 גרם חלבון ל100 ג. 2. עדשים שחורים - 9.2 גרם חלבון ל 100 ג. האם מתוך זה 2.8 גרם משני הצדדים (סה" 5.6 גרם) יתקבל כחלבון מלא, והשאר לא? כי אם זה המקרה אז מאוד פשוט לאזן כמויות. תודה רבה, יוסי

27/05/2021 | 13:55 | מאת: טובה בר-שאן

יוסי שלום בכל אחד מהמרכיבים חסרות חומצות אמינו חיוניות מסוימות ורק השילוב של דגנים וקטניות ייתן לך חלבון מלא המכיל את 8 חומצות אמינו. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

28/05/2021 | 10:40 | מאת: מומי

שלום טובה, בתשובה שנתת ליוסי, אמרת ששילוב של דגן וקטניה נותן 8 חומצות אמינו. מה עם חומצת האמינו החיונית התשיעית? תהיי מוכנה גם לציין את שם חומצת האמינו החסרה? האם יש מאכל מהצומח שכן מכיל אותה? תודה ובברכה

מנהל פורום תזונה טבעית