שמן אורז לטיגון ואפייה

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

27/04/2021 | 12:17 | מאת: מיה

היי האם שמן אורז טוב יותר משמן זית לטיגון ואפייה? ואם כן איזה סוג הכי טוב? תודה

13/05/2021 | 10:11 | מאת: טובה בר-שאן

מיה שלום שמן סובין האורז מכיל נוגד חימצון ייחודי בשם גמא אוריזנול (Gamma- Oryzanol) וכן נוגדי חמצון נוספים מסוג טוקופרולים וטוקוטריאנולים, שהם מרכיבים של ויטמין E . שמן סובין אורז מכיל פיטוסטרולים מן הצומח. השמן מכיל כ-45% חומצות שומן חד בלתי רווי (MUFA), כ-35% חומצות שומן רב בלתי רוויות (PUFA), כ-20% חומצות שומן רוויות מן הצומח. לשמן סובין האורז נקודת העשן בטמפרטורה של עד כ־250 מעלות צלזיוס, נקודה הנחשבת לגבוהה במיוחד המאפשרת שימושים בהם נדרשת עמידות בחום גבוה בבישול, טיגון עמוק והקפצה. כעיקרון אני נגד טיגון . אך טוב להקפצה ואפיה בברכה ובהצלחה חג שבועות שמח טובה בר- שאן

מנהל פורום תזונה טבעית