ויטמין b12

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

22/12/2000 | 20:26 | מאת: אהרון

שלום ד"ר כיצד ניתן ע"י תזונה לשפר את מצב הויטמין b12 (בבדיקה האחרונה פחות מחצי הנורמל) ללא זריקות וכדורים? בתודה ובברכה אהרון

23/12/2000 | 11:56 | מאת: סמדר בן נון

שלום אהרון, ויטמין B12 נמצא רק במאכלים מהחי, ובמיוחד בבשרים (כל הסוגים). צריך לאכול כל יום ארוחה בשרית, ובמיוחד כבד, שהוא מרוכז ביותר בויטמין זה. אבל - לפעמים הבעיה איננה בתזונה אלא בתהליך הספיגה שאיננו תקין, ואז אין מנוס מתוספת שתגיע ישירות למערכת הדם בלי לעבור דרך מערכת העיכול. במקרים אלה נותנים זריקות (כאשר המחסור חמור ביותר) או כדורי מציצה שנספגים דרך נימי הלשון ישירות למערכת הדם. גש לדיאטנית בקופ"ח כדי שתפנה אותך לתוספת המתאימה לך. בהצלחה !

מנהל פורום תזונה טבעית