מיץ רימונים ופלבואידים

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

20/12/2000 | 10:45 | מאת: אורי

שלום רב ידוע כי מיץ רימונים מכיל פלבואידים פי 5 מיין אדום יבש. 1)האם תרכיז מיץ רימונים שנמכר בחניות הטבע, גם כן מכיל כמות זו או דומה של פלבואידים? 2) האם פרי הפסיפלורה שדומה לרימון גם כן מכיל כמות משמעותית של פלבואידים? בתודה מראש אורי

21/12/2000 | 23:34 | מאת: סמדר בן נון

שלום אורי, עד שלא יקחו את המיץ לבדיקה במעבדה לא נוכל לדעת את תכולת הפלבנואידים מכיוון שזה תלוי בתכולה בזמן ההכנה (התכולה משתנה בין פרי לפרי - תלוי בתנאי הגידול ובעוד המון גורמים) ובמזן שעבר מרגע ההכנה ועד לרגע שהמשקה מגיע לפינו. בכל מקרה - יישארו שם פלבונאידים וזה כבר טוב ! לגבי פסיפלורה - לא ידוע לי מהי תכולת הפלבנואידים במספרים. אני מאמינה שבעתיד יכינו טבלאות כאלה לגבי כל פרי וירק - בגלל החשיבות של הנתונים.

מנהל פורום תזונה טבעית