גרנולה

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

23/10/2002 | 22:20 | מאת: אורה

שלום יש לי הרבה שיבולת שועל, נהגתי לאכול אותה עם אשל. רציתי לדעת איך מכינים ממנה גרנולה עם תפוחי עץ או עם צימוקים, כמו שמוכרים באריזות מוכנות. תודה

לקריאה נוספת והעמקה
26/10/2002 | 10:42 | מאת: נירה אולנד

שלום אורה בעיקרון גרנולה היא שבולת שועל קלויה בתנור עם תוספות שונות של פירות ואגוזים על פי טעמך. כדי שהגרנולה תהיה טעימה נהוג לערבב דבש או סוכר עם מים (אחד על אחד בכמויות), ולטפטף את התערובת על הגרנולה. בצורה הזו כשהגרנולה קלויה היא גם מתוקה וגם מקבלת מין ציפוי נוקשה קצת של הסוכר או הדבש. כמובן שמסיבה זו כמות הקלוריות של הגרנולה נוסקת והיא גבוהה למדי. בתיאבון.

26/10/2002 | 10:43 | מאת: נירה אולנד

כמובן שפירות שאת מוסיפה לתערובת הגרנולה חייבים להיות יבשים, ולהיקלות יחד עם שבולת השועל. פירות טריים יגרמו לקלקול מהיר של התערובת. בתיאבון.

מנהל פורום תזונה טבעית