גזים , ביצים, סוג הכנה ומהירות הגזים לאחר אכילתן

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

12/08/2019 | 00:53 | מאת: מור

אני משתדלת לעקוב אחרי המאכלים שעושים לי נפיחות וגזים ודוקא מוצרי חלב ומצליבים ושעועית - לא עושים לי גזים אבל.... שמתי לב שכחצי שעה אחרי אכילה של חביתה או ביצה קשה - מתחיל לי גזים (כמות חריגה למשך שעה שעתיים) חיפשתי באינטרנט ולא מצאתי בשום מקום שאומר שביצים יכולים להיות גורם לגזים, וגם מפתיע אותי שלא עובר הרבה זמן לאחר אכילתה מתחילה פעולת המעיים ... יכול להיות שביצים עושים גזים? אציין כי אם אוכל ביצה בתוך פנקייק או פשטידה לא יהיו לי גזים, רציתי לדעת מה ההבדל? למה ביצה קשה/חביתה כן וביצים בתוך מאכלים לא? תודה רבה !

14/08/2019 | 15:41 | מאת: תמי

הי מור, גם לי יש את אותה בעיה. קראתי מחקרים על הנושא ומסתבר שזה נובע ממחסור באינזים שאחראי לעיכול של רכיב מסויים בביצה (יש מספר רכיבים, מספיק מחסור באינזים אחד). יש כמובן גם את הסיבה של אלרגיה לביצים (נדיר), ואותה ניתן לאבחן על ידי בדיקה פשוטה. אם זה ממש מפריע לך, יש כדורים שעוזרים למערכת העיכול, למרות שגם לעיסה איטית יכולה להקל.

18/08/2019 | 09:55 | מאת: מור

היי תמי, אני שאלתי כי, עשיתי בדיקות אלרגיה ואני לא אלרגית לשום מאכל כולל ביצים ובנוסף, מעולם לא הייתה לי בעיה כזאת- התחיל לפני חצי שנה. אז רציתי לדעת אם ביצים הם חלק מהמאכלים שעושים גזים..

18/08/2019 | 16:10 | מאת: תמי

כתבתי לך -זה נובע ממחסור באינזים שאחראי לעיכול של רכיב מסויים בביצה (יש מספר רכיבים, מספיק מחסור באינזים אחד). זה קורה להרבה מאוד אנשים ולאנשים האלה, ביצים גורמות לגזים. אמרתי לך שאלרגיה הוא מקרה יותר נדיר.

19/08/2019 | 07:17 | מאת: טובה בר-שאן

מור שלום אין לי מושג למה דווקה ביצה בצורה מסויימת גורמת לך לגזים ,יכול להיות שפשוט חסרים לך אנזימי עיכול שיעילים בתהליך פירוק הביצה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

מנהל פורום תזונה טבעית