תחזוקת הגוף

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

15/05/2019 | 19:16 | מאת: יואב

איזה סוגים של אוכל יכולים לעזור לשמור על בריאות הגוף לטווח ארוך +לתחזק אותו כמו שצריך מבחינה בריאותית ?

29/05/2019 | 11:26 | מאת: אביטל זלצר

יואב שלום. תזונה מאוזנת היא תזונה הכוללת את כל אבות המזון. שומנים, עדיף לצרוך מאבוקדו, טחינה, שמן זית, גרעינים ואזוזים למינהם. פחמימות, עדיף לצרוך מלאות, לרבות קטניות ודגנים. חלבונים, ניתן לצרוך מחלקי בשר רזים כמו חזה עוף, דגי ים צפוניים והודו, במידה וצמחוניים יש לצרוך חלבונים משילובים בין קטניות לדגנים, סויה, טופו וקינואה. יש להרבות באכילת ירקות, כמה שיותר ולצרוך עד שלוש מנות פרי ביום. להקפיד על שתיית מים וחליטות צמחים. אפשר לצרוך סופרפודס' המכילים ערכים תזונתיים טובים וגבוהים, יש רשימות נהדרות במרשתת. בברכה אביטל

מנהל פורום תזונה טבעית