נקודת עישון ונקודת חמצון
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
הי. האם יש הבדל בין נקודת הטמפרטורה בה שמן מתחמצן לבין נקודת העישון שלו או שזה אותו הדבר? שמעתי שלא נכון להשתמש בקמח שקדים ואגוזים או בשקדים ואגוזים עצמם במאפים שנכנסים לתנור - בגלל שהם מתחמצנים. האם זה נכון? באיזו טמפרטורה?
טל שלום כשהשמן מתחיל לעשן הוא מתחמצן ובעצם נשרף ולכן זה היינו אך. קמח שקדים ואגוזים לא מגיע באפייה לנקודם עישון כי אנחנו לא שורפים את המאפים. נכון שלא נהנה מכל הייתרונות הנוטריינטים שלהם אבל הם עדיין עדיפים ובריאים יותר מקמח החיטה. בברכה אביטל