שעועית מבושלת +צימוקים
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום, האם בישול של שעועית לבנה לאחר השריה במים ללילה,וקילוף הקליפה ,השעועית מאבדת מערכי התזונה,?אני עושה זאת כדי שלא יהיו לי גזים מה דעתך בענין? בנוסף מבקשת לדעת האם כדאי להשרות צימוקים ולשפוך את המים על מנת להסיר מהם את המתיקות (סוכר),למרות שלא מציינים זאת ע"ג האריזה? תודה סופי
סופי שלום ההשריה גורמת להתחלת תהליך הנבטה שמעשיר את השעועית באנזימים ותהליך הפירוק מתחיל במיוחד חומרים שאכן עושים גזים . כן כדי להשרות את הצימוקים וכך מדללים את כמות הסוכר. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
שלום ותודה לתשובה בהמשך לתשובה שאלתי האם קילוף של קליפת השעועית לאחר ההשריה פוגע בערכי התזונה? תודה סופי
סופי שלום בישול השעועית מצד אחד הורס חלק מהויטמינים . אבל מיצד שני הורס חומרים כמו אנטי טריפסין שנוכחותו גורם גזים ועיכול קשה. המלצתי להנביט לפני השימוש את השעועית. השריה במיים של הצימוקים מוהלת את הסוכר הגבוה שבצימוק. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן