קוואקר

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

01/10/2002 | 11:44 | מאת: חיים

שלום רב רציתי לשאול מהו ההבדל בין שיבולת שועל לבנה ( קוואקר ) לבין שיבולת שועל חומה , כפי שמוצאים לרוב בתערובות שונות של דגני בוקר . חיפשתי ולא מצאתי שיבולת שועל חומה ( קשה ) לבד וללא תוספות של סוכר או מרכיבים אחרים ולא מצאתי , האם שיבולת השועל / קוואקר הוא מקור טוב לאבץ והאם מומלץ לאכול קוואקר כמו שהוא וללא בישול ? תודה ולהתראות .

לקריאה נוספת והעמקה
04/10/2002 | 21:29 | מאת: נירה אולנד

שלום חיים קיימים בשוק סוגים רבים ומגוונים של שבולת שועל "נקיה", ללא תוספת סוכר או חומרים אחרים, בדיוק כפי שקונים אורז או גרגרי חיטה וכד'. אתה יכול למצוא שיבולת שועל במדורים בסופרמרקט או בחנויות טבע, במקומות בהם יש דגנים אחרים "פשוטים", לא אריזות של דגני בוקר. שיבולת שועל מקורית היא דגן כמו חיטה או שעורה, ונראית דומה להם: גרגר , קצת יותר מאורך. מאחר והגרגר השלם מתבשל לאורך זמן רב, רוב היצרנים מעבירים את הגרגרים דרך מין מעגלה שמועכת את הגרגרים, ואז הם נקראים "מעורגלים" או מגולגלים (באנגלית זה נקרא rolled oats ). במצב הזה שבולת השועל עדיין שומרת על רוב ערכה התזונתי, אך הבישול שלה הרבה יותר מהיר, ומתאים להכנה של דייסות והסמכה של מרקים ונזידים במהירות יחסית. שבולת שועל מכילה אבץ בכמות משמעותית, אם כי אינה נחשבת למקור טוב עבורו, יחסית למשל לבשר עוף, שמכיל פי 4 אבץ לאותה יחידת משקל (בחישוב לפי שבולת שועל מבושלת). בתאבון

מנהל פורום תזונה טבעית