לחץ דם גבוה

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

24/09/2002 | 20:44 | מאת: יאן

אני בחור צעיר בן 36, בריא בד"כ, לאחרונה נתגלה כי אני סובל מלחץ דם גבוה, בערכים של 160/100, כמו כן נתגלו הפרעות בתפקודי הכבד שלי. הרופא טוען כי עליי להמנע מאכילת אוכל מלוח. האם אוכל לקבל פרוט מדויק יותר לגבי מזון שכדאי לי להמנע ממנו, ולעומת זאת מזונות מותרים? אלו מאכלים כוללים מלח? תודה מיאן

לקריאה נוספת והעמקה
24/09/2002 | 21:53 | מאת: adi

יאן, תתחיל מכאן: javascript:OpenArticleWindow('f29b224aadaf6326427e199b05b438e8') וחוץ מזה: להימנע מאבקות מרק (אפשר להשתמש בהמון עשבי תיבול) בשרים שמנים וכו'. עדי

26/09/2002 | 12:20 | מאת: דליה ודוד הבריאות הטבעית

תזונה נכונה בפרות ירקות זרעים ואגוזים יש להקפיד באכילת אנונת הבר הייעיל ביותר ללחץ דם ואיזונו בגוף

28/09/2002 | 11:24 | מאת: נירה אולנד

שלום יאן תוכל למצוא הסבר ממצא לגבי הורדת לחץ דם ב"שאלות נפוצות בתזונה" בראש העמוד (כרגע בשל תקלה הכתבה לא נמצאת בראש העמוד, ואז אפשר למצוא אותה בארכיון המגזין, עליך לחפש את המילה "תזונה"). כשעליך להפחית מזונות מלוחים, הכוונה היא להמנע ממלח שולחני (המלחה של מזונות ליד השולחן), לא להוסיף מלח לתבשילים, להמנע מפיצוחים מומלחים, ירקות כבושים במלח (לעתים גם הכבושים בחומץ מכילים לא מעט מלח, שווה לבדוק את הרכיבים). אבקת מרק ואבקות רטבים למיניהן מכילות כמויות נתרן גבוהות (נתרן הוא אחד המרכיבים של מלח , והוא האחראי העיקרי לעליית לחץ הדם). מאפים מוכנים, מוצרי חלב שהוסיפו להם מלח, גבינות מלוחות, דגים מלוחים, בשר שעבר הכשרה במלח , מזונות מוכנים ומעובדים- כולם מכילים כמויות נתרן גבוהות, אלא אם כן מצויין עליהם שהם דלי נתרן. מזונות טבעיים , כלומר שלא עברו עיבוד והוספה של מלח, מכילים נתרן ברמה סבירה, שמספיקה לצרכי הגוף, אך לא תגרום לעליה בלחץ הדם. מדובר כאן בשינוי מאד לא קל בהרגלי האכילה. בהתחלה סביר להניח שיהיה לך קשה מאד , אך יש התרגלות של תאי הטעם, ובמהרה אתה לומד להנות גם ממזונות דלי נתרן. שים לב, לא כל מי שיש לו לחץ דם גבוה רגיש לנתרן. אם לאחר מספר שבועות בדיאטה דלת נתרן לא יהיה שיפור בלחץ הדם, סימן שהנתרן אינו הסיבה ללחץ הדם, ואתה כן יכול להוסיף יותר נתרן לתפריט. בהצלחה.

מנהל פורום תזונה טבעית