שאלה לגבי כולסטרול בדם וסוג דיאטה

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

25/07/2018 | 19:03 | מאת: מיה

היי, אני בת 23 בריאה בד"כ, צמחונית מכ- 6 שנים ( לא אוכלת בשרים/ דגים/ ביצים, אבל כן צורכת מוצרי חלב) bmi=23 בתוצאות של בדיקות דם( מתאריך 25/12/17) : כולסטרול: 243 LDL: 163 HDL: 53 טריגליצרידים: 142 )לא מטופלת בכדורים) השאלה היא מה הסיבות לרמות כאלה גבוהות של כולסטרול ו- LDL, מה הדיאטה הנכונה שאני צריכה לאמץ כדי לאזן את המצב עוד דבר, שעכשיו יש חשד לרגישות ללקטוז, האם זה יכול להיות גורם לרמות הכולסטרול הללו או שזה לא קשור תודה מראש.

25/07/2018 | 19:31 | מאת: אביטל זלצר

מיה שלום, כולסטרול הוא שומן המיוצר ע"י הכבד מאחר והוא חיוני לגופינו. הערך הגבוה יכול לנבוע מכמה סיבות. המלצתי היא לבדוק האם הכבד שומני (זה מתבצע בבדיקת דם פשוטה). עוד סיבה היא אכילת מזונות לא בריאים.חטיפים, ממתקים, מזון מעובד וכדו' אין לי תמונה מה את אוכלת, כתבת מה את לא אוכלת וזה מידע שחסר לי כדי לדייק תשובה. בברכה אביטל

מנהל פורום תזונה טבעית