שום פלפל ושמן זית...

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

14/09/2002 | 14:14 | מאת: סיון

שלום לך נירה.... האם לדעתך אכילת שן שום בשבוע בריאה למערכות הגוף או שזה יותר מידי? אחרי כמה ימים בערך עובר ריח שן שום 4? האם כף שמן זית ביום או בכמה ימים טובה בריאה ומועילה? למה? ואיך? האם פלפל אדום בריא יותר מירוק(פחות חשוב לי).

לקריאה נוספת והעמקה
14/09/2002 | 14:19 | מאת: adi

סיוון, שום - לא ידוע לי. שמן זית - אם את אוהבת שמן זית סלט, מצויין!!!!!!!1 הוא מכיל חומצות שומן חד בלתי רוויות. כף ליום- מספיק. אין הבדל בין פלפל ירוק לאדום. עדי

17/09/2002 | 12:54 | מאת: אריה

סיון, כל הדברים האלה מאוד בריאים, בעיקר אם קולים את השום והפלפל בשמן זית בעזרת שיטה שתמנע את התחמצנות המרכיבים החשובים שבתוך המזונות האלה. ומה שהכי חשוב, אף אחד לא ירגיש שאכלת שום וגם טעם הפלפל לא יעלה לך למעלה. ניתן להכיר את השיטה הנ"ל דרך הרצאה והדגמה, ללא שום התחייבות.

19/09/2002 | 17:01 | מאת: אילנית

שלום לעניות דעתי לשמן זית יש יתרון במיוחד לאנשים ששומרים על דיאטה מעוטת שומנים בכך ששמן הזית משמן את דפנות ועוזר ליציאות וכך לא נתקעים עם כל החרא בפנים . לגבי ריח השום אני מאמינה שהזמן שלוקח לריח לחלוף הוא משתנה מאדם לאדם זכרי שאין ום ערך בבליעת שן שום שלמה אלא רק חתוכה או כתושה. לגביהפלפל איני יודעת בברכה

21/09/2002 | 10:24 | מאת: נירה אולנד

שלום סיון אני בדרך כלל בעד להשתמש במזון כמזון, ולא כתרופה. הדרך הטובה ביותר להשתמש בשני המזונות המועילים שציינת, היא לשלב אותם במזונות שאת אוכלת ממילא. למשל לתבל סלטים בשמן זית, או להוסיף כף שמן זית למרקים או לתבשילים. או לזלף מעט שמן על כריך פתוח . באותה מידה ניתן לשלב שום במזונות מבושלים וטריים, הוא מוסיף הרבה טעם. אכילת שן שום אחת לשבוע היא יותר טובה מכלום, אך כמות שתשפיע באמת צריכה להיות גדולה בהרבה, לפחותל שן שום אחת ליום. לגבי הריח אין הרבה מה לעשות. יש הטוענים שלעיסת פטרוזיליה, פולי קפה קלויים או זרעי שומר קלויים מפחית את הריח. למעשה האליצין, החומר הפעיל של השום, מורגש גם דרך הנשימה והעור. הפתרון הוא לשכנע גם את היקרים לך שמסביבך לאכול שום, ככה לא תרגישו... בתיאבון.

מנהל פורום תזונה טבעית