איך ניתן לצרוךסידן מהמזון?
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום לדיאטנית הקלינית, הייתי רוצה לדעת איך ניתן לצרוך סידן? אם תוכלי לרשום משקאות ומזונות ממקור חלבי ושאינו חלבי. איך ניתן לייעל את ספיגת הסידן? ממה יש להיזהר? אילו מזונות פוגמים בספיגתו? (אגב, ידעת שהסידן הוא יסוד מתכתי!!!)
הוד, דבר ראשון: יש באתר הרבה על סידן. דבר שני: מקורות: א. חלבי - כל החלב ומוצריו הם מקור מצויין שהגוף מקבל סידן. ב. לא חלבי: 1. סרדינים. 2. טחינה. 3. ירקות ירוקים. 4. כל מוצרי הסויה למיניהם. עדי (מדברת מניסיון)
חלב ומוצריו גורמים לבריחת הסידן מגוף האדם פי 4 מכול מוצר אחר בגלל הזרחן שבו בנוסף הוא גורם לכ 18 גידולים סרטניים ממהירים שקוטלים את האדם החלב רעל קטלני כתב פרופסור רוברט כהן שומר נפשו ירחק ממנו גמר חתימה טובה ושנה טובה ומבורכת
להוד שלום ושנה טובה. ראשית אני מצטרף לדעתם של דליה ודוד האבסורד שכולם חושבים כי החלב המפוסטר לאחר רתיחה ועוד נשאר בו משהו. הוא אכן גורם לבריחת הסידן, וכל תוספי הסידן המוכנסים לחלק ממוצרי החלב הם כימייים. סידן רב ניתן למצוא בשומשום מלא או טחינה טבע או עינן.כמו כן בסלרי ,כרובית, תפוחי אדמה, שקדים, חמניות תפוזים. לידעתך כל מזון שתבשל בדרך של חימצון הסידן יאבד בו .
שלום הוד מקוה שתוכל לברור את האמת מתוך שפע התאוריות הבלתי מבוססות בעליל שהושמעו כאן. מוצרי חלב הם בהחלט מקור טוב לסידן, במיוחד אלה מתוכם שגם מועשרים בסידן נוסף. נכון שמוצרי חלב מכילים גם זרחן, ונכון גם שעודף זרחן מפריע במידת מה לשקיעת הסידן על העצמות, אך מכאן ועד אמירות כמו "בריחת סידן פי 4 בגלל תכולת הזרחן" הדרך ארוכה ובלתי מוכחת לחלוטין. אם תכולת הסידן חשובה לך, נסה לבחור מוצרי חלב מכל הסוגים (כולל חלב לשתיה, יוגורטים, גבינות) שמועשרים בסידן. לשמחתנו כיום ניתן למצוא בארץ מוצרי חלב דלי שומן ומועשרים בסידן , שעונים יפה על הדרישות התזונתיות . מזונות אחרים שעשירים בסידן מלבד מוצרי חלב הם: סרדינים או דגים אחרים שנאכלים על עצמותיהם, טחינה משומשום מלא לא מקולף (להשיג בחנויות טבע), קטניות מכל הסוגים (חומוס, עדשים, אפונה, שעועית לבנה, פול),מוצרי סויה וטופו, אגוזים פיצוחים וזרעונים למיניהם, ירקות ירוקים ועליים כגון כרוב, כרוב סיני, ברוקולי, סלרי, פירות יבשים (במיוחד חרובים יבשים או אבקת חרובים), חסות ועשבי תיבול מכל הסוגים. כשאתה אוכל מזונות צמחיים שעשירים בסידן, כדאי לשלב באותה ארוחה גם פרי או ירק טריים עשירים בויטמין C על מנת להקל על ספיגת הסידן: למשל עגבניה, פלפל, כרוב, בצל ירוק, בצל יבש טרי, קולרבי, מלון, תות שדה, פרי הדר, קיווי, גויאבה. משק הסידן בגוף מושפע מגורמים רבים, חלקם תזונתיים. על מנת לשפר את ספיגת הסידן ואת שקיעתו על העצמות, כדאי לשים לב גם לגורמים הבאים: 1. המנעות מעישון, ושתית אלכוהול. שני הגורמים הללו מפריעים לשקיעת סידן על העצמות, וגורמים לסידן לעזוב את העצמות , להגיע לדם, ולהיות מופרש דרך הכליות החוצה. 2. להמעיט ככל האפשר בצריכת קפאין, דרך קפה, תה רגיל, תה ירוק, משקאות קולה, רד בול, שוקו ושוקולד. גם הקפאין גורם לבריחת סידן מהעצמות לדם ולהפרשה מוגברת שלו דרך הכליות. 3. עודף חלבון בתפריט גם הוא מעודד בריחת סידן מהעצמות. בעיקרון רובנו זקוקים להרבה פחות חלבון מכפי שאנו אוכלים מידי יום. אפשר לוותר על אכילת בשר או עוף כמה פעמים בשבוע, ולאכול במקומם מנה של קטניות ודגנים, למשל. 4. אכילה מוגזמת של מלח וסוכר (כולל סוכר חום ודבש) גם כן גורמת לאיבוד סידן מוגבר. נסה להפחית את השמוש במלח וסוכר למינימום ההכרחי. בהצלחה.
רק לא על מחקרים המבוססים ו שמומנו ע"י יצרני החלב ומוצריו שמימנו אותם ועל דעותה של מנהלת הפורום שלמדה את תורת המחקרים הממומנים ע"י יצרני החלב ומשווקיו זו האמת שמוצרי החלב בארץ ובעולם הוא הגורם לכול המחלות הקשות ול כ 18 סוגי סרטן ממהירים שומר נפשו ירחק