טחינה

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

08/09/2002 | 10:06 | מאת: רונית

שלום רב, רציתי לשאול מה ההבדל בין טחינה ירוקה לטחינה רגילה וגם מהם הערכים התזונתיים של דבש? (כמה צריך לאכול ביום כדי לקבל ויטמנים, חלבון וכו') תודה.

לקריאה נוספת והעמקה
08/09/2002 | 19:01 | מאת: ענבל- נטורופטית

ההבדל בין טחינה ירוקה לטחינה רגילה הוא רק בהוספת פטרוזיליה וירק תבלין דומה. הטחינה בריאה לכשלעצמה או עם התוספת. בכל מקרה כדאי לצרוך טחינה מלאה העשויה משומשום לא מקולף ובכל לקבל טחינה עשירה יותר בויטמינים מינרלים וסיבים תזונתיים. לגבי הדבש - יש בו המון ויטמינים ומינרלים מבחינת סוגים, אך מכל אחד כ"כ מעט שלא הייתי ממליצה להסתמך על הדבש כעל המזון המספק צרכים אלו. מה גם שזהו סוכר פשוט אחרי הכל וניתן למצוא לו תחליפים מזינים יותר. לבריאות!

12/09/2002 | 08:17 | מאת: נירה אולנד

שלום רונית הטחינה עצמה אינה ירוקה. הכינוי טחינה ירוקה ניתן לטחינה שהוסיפו לה כבר עשבי תיבול שונים כמו פטרוזיליה, וכשטוחנים את הפטרוזיליה יחד עם הטחינה היא מקבלת גוון ירקרק. בעצם ההבדל בין טחינה ירוקה לטחינה רגילה הוא די מזערי, ואת יכולה לאכול את זאת שטעימה לך. אמנם הפטרוזיליה מכילה ויטמין C, אך הוא נהרס במהלך הטחינה והשימור. בכל מקרה, אם טעים לך אז עדיף לבחור טחינה מלאה (משומשום מלא לא מקולף), שאפשר לקנות בחנויות טבע. טחינה זו אמנם בעלת טעם מריר וחזק יותר, אך תזונתית היא עשירה הרבה יותר בסידן, ברזל, ויטמיני B, ועוד. לגבי דבש: מיתוסים רבים נקשרו לדבש. האמת היא שבחינה מעבדתית מדוקדקת של הדבש מגלה שהוא מכיל כמויות מזעריות ביותר של חלבון, ויטמינים ומינרלים. מבחינה תזונתית אין הבדל משמעותי בין דבש לסוכר, כפית של כל אחד מהם מכילה כ 20 קלוריות, והם פחמימה מרוכזת מאד. בתיאבון.

מנהל פורום תזונה טבעית