לחם
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
האם מישהו יודע מהו לחם בריא והיכן ניתן להשיגו? נאמר לי כי רוב הלחמים הנמכרים כיום (ובכלל זה לחמים עם שמות בראים כגון לחם שיפון) עוברים עיבוד כך שמרכיבים חיוניים שהיו בחיטה במקור לא נמצאים בלחם אותו אנו קונים. תודה גדי
שלום גדי הדרך הבריאה ביותר היא כמובן לקחת חיטה, לטחון אותה לבד, להכין קמח ולאפות ממנו לחם. לצערנו רובנו נאלצים , מפאת חוסר זמן וחשק, להסתפק בלחמים שמישהו אחר אופה. קיימים בשוק לא מעט לחמים מקמח מלא, חלקם אורגנים (למשל הלחמים של הרדוף בחנויות טבע וברשתות השיווק הגדולות) וחלקם לא אורגנים. מה שבאמת חשוב כשאתה הולך לקנות לחם, הוא לקנות לחם ארוז, כשעל האריזה מצויינים רכיבי הלחם. מה שעליך לחפש הוא לחם שמורכב מקמח חיטה מלאה, או קמח מלא, או חיטה מלאה גרוסה, או חיטה שלמה נבוטה. בנוסף יש לא מעט לחמים שמכילים גם דגנים נוספים, או מועשרים בסיבי חיטה, או בסיבי שיבולת שועל, או בשיפון. כל אלה לחמים טובים . כדאי לדלג על לחמים שצבעם חום, אך במרכיביהם מופיעים המלים: קמח, קמח חיטה, קמח חיטה לבן. כל אלה לחמים מקמח לבן רגיל, שנצבעו בחום על ידי קרמל. רוב הלחמים מכילים שמרים, חומר שמור (פרופיונאט למשל), מלח ומעט סוכר. ניתן למצוא לחמים שאינם מכילים חומרים אלה, אך צריך לחפש טוב, ולקרוא טוב את רשימת המרכיבים. לדעתי אין נזק משמעותי לבריאות מאכילת לחם שמכיל חומרים אלה. לחם שאור אינו מכיל שמרים. ניתן למצוא לחם שאור של הרדוף, ואולי יש עוד סוגים. מי שאמור להמנע משמרים יכול לאכול לחם שאור. בתיאבון.