עודף ויטמנים..

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

04/05/2000 | 22:34 | מאת: גיגר

האם יש סכנה של עודף ויטמנים כאשר אוכלים כמות גדולה של פירות וירקות ביום וכמו-כן מהן הסכנות/תופעות של עודף בויטמינים השונים?

05/05/2000 | 08:48 | מאת: זיוה וזאב, רפואה שלמה

לגיגר שלום, לצערינו לא תצליח/י לצבור עודף ויטמינים ו/או מינרלים רק מן המזון שאת צורכת, אפילו אם הוא אורגני, בגלל ערכו הנמוך כיום. יתכן שתצברי עודף של חומרי הדברה, הורמונים ורעלים אחרים שאת חלקם אי אפשר אפילו לשטוף החוצה. ויטמינים אשר עלולים להצבר בגוף - לאחר צריכה ממושכת וברמה גבוהה - הם אלה המומסים בשומן: A, D, E, K, כל יתר הויטמינם מופרשים בשתן ובדרכים אחרות. רפואה שלמה, זיוה וזאב

מנהל פורום תזונה טבעית