האמת מאחורי הנתונים על הצ'יה

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

08/08/2017 | 17:44 | מאת: yol

מדי פעם מתפרסמים המהדרים ומהללים את הצ'יה. עד כמה אמת יש בנתונים הבריאותיים של הצ'יה ואם אכן נכונים הם , מה המינון היומי המומלץ ?

09/08/2017 | 17:47 | מאת: yol

שאלתי הנ"ל הנה לאחר שימוש בן כחודש, ובין שאר היתרונות מפורסם כי ,השימוש בצ'יה משפר ומקל בנושא היציאות. אינני רואה לכך תוצאות. ומאחר ולגבי שאר המדדים אין ביכולתי לבדוק , אני מבקש את תשובתכם המלומדה. תודה

17/08/2017 | 18:36 | מאת: אביטל זלצר

YOL שלום כדי להינות מהסיוע של צ'יה ביציאות, יש להשרות הכל בוקר כף מלאה בכוס של מים, להמתין 15 דקות ולשתות על קיבה ריקה. מומלץ לסחוט פנימה גם חצי לימון המשפעל את הקיבה ומוריד את רמת החומציות. מאחר והצ'יה מפרישה למים חומר מוצילג הדומה לג'ל, נוצר סיכוך של המעים, מה שמקל אצל חלק מהאוכלוסיה את היציאות. בברכה ובהצלחה אביטל

17/08/2017 | 21:49 | מאת: yol

שאלתי העיקרית ואשר לגביה לא נעניתי - מה באשר לנכונות הנתונים המתפרסמים באשר לחשיבות הבריאותית בצ'יה? תודה

19/08/2017 | 23:28 | מאת: אביטל זלצר

על היתרונות והחסרונות תוכל לקרוא בכתבה הבאה- http://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-2c18d9d398f8641006.htm ערכים תזונתיים והבריאותיים הם אכן מדוייקים ונכונים לגבי אומגה 3 = לא נספג בגוף מהגרעין עצמו. בברכה אביטל

מנהל פורום תזונה טבעית