נבט חיטה - האם יש איך לקלות מבלי לאבד ערך תזונתי?
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
זוכרת משהייתנו בחו"ל סוג של נבט חיטה wheat germ שנמכר מוכן לפיזור מעל סלטים, יוגורט, וכו' - בישראל חיפשתי כזה במשך זמן רב, ובינתיים השתמשתי בסובין לאותן מטרות. לבסוף, מצאתי שקית אטומה של נבט חיטה שנראה לי חיצונית זהה למוצר בו השתמשנו בחו"ל (אריזה של 250 גרם, יצרן: תבליני שרף, אף. סי. תבליני הגליל בע"מ) - אלא שלא כתוב על האריזה האם מותר להשתמש בזה as is או לא - אז התקשרתי ליצרן. אנשי המקצוע שם התיעצו ביניהם ולבסוף חזרו עם תשובה שאין להשתמש במוצר as is - נבט החיטה הזה מיועד לשימוש באפיה, בישול, צליה... - תמהתי מאד על תשובה זו. הרי קניתי את המוצר הזה כי אמור להיות לו ערך תזונתי מאד גבוה - והם אישרו לי שאכן ערכו התזונתי גבוה מאד - אבל אפיה, בישול, צליה, פוגעים מאד מאד בערכו התזונתי - וגם את העובדה הזו הם אישרו - אז בשביל מה לקנות את זה בכלל? תשובתם היתה שלהבא יכתבו על האריזה הנחיות לשימוש במוצר. שאלתי אליך: האם יש תהליך קליה קצר אשר גם ישמר ערך תזונתי וגם יאפשר שימוש בטוח ללא כל חימום נוסף, כלומר פיזור מעל סלטים, יוגורט, וכו'
שלום רב. עד כמה שידוע לי, אין כל מניעה להשתמש בנבט חיטה ללא תהליך בישול או חימום כפי שנהוג בתזונת הרוא פוד, כך גם במקרה שאת מציגה. אני לא מכירה את המוצר עליו את מדברת, הייתי שואלת את היצרן מדוע ענה כך, מהי הסיבה. בברכה אביטל