סידן

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

18/03/2000 | 00:47 | מאת: רונן כהן

בעת האחרונה אנו שומעים יותר ויותר על גבינות מעושרות בסידן. מהו תפקידו של הסידן בגוף, והאם יש טעם בקניית אותן גבינות "מעושרות" או שמא כל גבינה לבנה מכילה סידן מספיק לגוף?

18/03/2000 | 22:43 | מאת: סמדר בן נון

לרונן שלום תפקיד הסידן בגוף הוא רב מאוד.בין היתר סידן קשור בהעברת סיגנלים הורמונלים בשמירה על לחץ דם תקין בבנית השיניים ובעיקר בשמירה על מסת העצם.99% מהסידן בגוף נמצא בעצמות. לגברים אין חשיבות באכילת מוצרים מועשרים באופן מיוחד משום שבריחת סידן אצלם היא נדירה. לנשים כדאי מאוד להקפיד על אכלת סידן נאותה. יפעת קליין

מנהל פורום תזונה טבעית