ירקות

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

06/08/2002 | 01:50 | מאת: סיון

שלום.. ברצוני לדעת על הירק "דלעת", איזה ויטמינים הוא מכיל? כיצד הוא עוזר לבריאות? מה היתרון באכילת דלעת? והכל אודות הירק הזה!! תודה לך ...!

לקריאה נוספת והעמקה
12/08/2002 | 11:32 | מאת: נירה אולנד

שלום סיון דלעת, כמו יתר הירקות הכתומים, עשירה בבטא קרוטן. זוהי המקבילה הצמחית לויטמין A שמקורו מן החי. בטא קרוטן משתתף בפיתוח וחיזוק של מערכת החיסון, העור, העיניים, בריאות מערכת העיכול,וכד'. בנוסף ייתכן שהוא עוזר במניעת התפתחות של מחלות לב וסרטן מסוגים מסויימים. כמו כל יתר הירקות, הדלעת מכילה כמות קטנה של חלבון, מעט ויטמינים ומינרלים נוספים, וסיבים תזונתיים. היא גם יחסית מתוקה ועשירה בפחמימות. חשוב לי לציין שכמו בכל תחום אחר בתזונה ובחיים בכלל, כל דבר צריך להיעשות במידה. גיוון הוא חשוב בתזונה, כל ירק תורם משהו שונה מהאחרים, וכדאי לאכול ירקות מגוונים מסוגים שונים, ולא להתמקד באכילה יומיומית של סוג אחד של ירק. בתיאבון.

מנהל פורום תזונה טבעית