אומגה 3 לילד - מינון יתר

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

12/02/2017 | 10:45 | מאת: רונן

שלום בני בן ה 10 הוא ילד היפראקטיבי. קראתי על יתרונות השימוש באומגה 3 ואני רוצה לנסות את זה. מהמינונים שראיתי באתר מסוים שנראה לי רציני, ילדי צריך לקחת 2.5 מ"ג אומגה 3 ליום כדי שזה יהיה אפקטיבי. אבל יש משהו שמטריד אותי מאוד. באתרים מסוימים ראיתי שכתוב שצריכה מוגברת מסוכנת ועלולה לגרום לדימום. מה דעתך בנושא? האם יש מינון מקסימלי שמעליו זה יהיה מסוכן? תודה

16/02/2017 | 16:53 | מאת: אביטל זלצר

שלום רב. תוסף אומגה 3 אכן מומלץ לילדים עם קשב וריכוז ומומלץ לצרוך ביחד איתו גם תוסף של ויטמין E נוזלי על מנת למזער תהליכי חמצון מהירים שנגרמים עקב לקיחת אומגה 3 (שמתחצמצן במהירות רבה בגוף).לגבי מינונים, בלקיחת מינון מינימאלי קשה לראות שיפור ולקיחת מינון מקסימלי לא עושה יותר.המינון הוא ניסוי וטעייה.תלוי גם במשקל הילד ובסוג המוצר. בברכה, אביטל

מנהל פורום תזונה טבעית