vitamin E

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

05/12/2000 | 23:05 | מאת: חיה

מה הכמות היומית של ויטמין אי שאשה בגיל 60 זקוקה לה? האם הכמות הדרושה נמצאת בטבליות "צנטרום"? אם לא-כמה יש לקחת בנוסף בטבליות "אביטול"? תודה.

09/12/2000 | 17:54 | מאת: סמדר בן נון

שלום חיה, לפי המלצות ה- RDA החדש (קצובה יומית מומלצת), מספיקה כמות של 15 מ"ג ליום, והצנטרום בהחלט מכסה על כך. אבל בשנים האחרונות התרבו המחקרים שבודקים את ההשפעה המונעת שיש לויטמין E בכמויות גדולות, על מחלות לב ונזקים חימצוניים נוספים שהסביבה המודרנית גורמת לגופנו. יש רופאים ששממליצים לקחת ויטמין E כל יום, במיוחד למי שיש במשפחתו נטייה למחלות לב . מאחר ואין המלצות אחידות, אני לא נוהגת להמליץ על מינון מסויים. עד כמה שידוע לי, לא דווח על נזקים אצל אנשים שלקחו עד 400 מ"ג ויטמין E ליום, ובוודאי שלא בכמויות שנמצאות באביטול (100 או 200 מ"ג). אם זה עוזר או לא - נוכל לדעת רק בדיעבד...

29/11/2002 | 01:07 | מאת: בנבנישתי יוסף

כפציאנט במרפאת קופ''ח כללית ארלוזורוב, בת-ים שאלתי את הרופא (ד''ר פסטרנק) על כמות ויטמין E שאדם בגילי (72) צריך לקחת. הרופא ענה לי במלוא הרצינות, שאם לא בולעים כמות של 400 מ''ג ליום, אז חבל הזמן. כל כמות פחותה מזו לא תשיג שופ אפקט.

מנהל פורום תזונה טבעית