שינוי תזונה בעקבות בעיות עיכול
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
במשך תקופה רבה אני נתקף בחילות בעיקר בעקבות אוכל במינון רגיל למדי, ולאחרונה עברתי בדיקות בעניין, שעדיין לא הסתיימו ואין כרגע אבחנה סופית לבעייתי. בינתיים הבחנתי שעיקר תחושת הבחילות מגיעה אחרי אוכל שומני מדי או מתובל מדי. השאלה היא: איזה מאכלים אני יכול להכין לי לארוחות גדולות ובשריות, בלי שזה יהיה שומני ומבחיל מדי?
ארי, אני חושבת שאתה יודע את התשובה- פשוט בחר בבשרים וחלקי עוף רזים ובשל אותם במעט מאוד שמן, אפשר לאפות בתנור למשל או לבשל בסיר מים, והשתדל לתבל במעט תבלינים חריפים, העדף תיבול בעשבי תיבול טריים- רוזמרין, טימין, בזיליקום או כל תבלין אחר שאתה אוהב. אם זה לא עוזר, אולי שווה ללכת לבדיקה אצל רופא- ייתכן שאתה אלרגי לסוג מסויים של מזון או תבלין. אוכל שמנוני מדי הוא באמת בעייתי לפעמים, לי למשל זה גם עושה בחילה וצרבות, בעיקר אוכל מטוגן. פשוט עדיף להמנע... הרבה יותר בריא!!! :-)
שלום ארי מקוה שהאבחון יעלה בעיה שניתן לטפל בה , כפי שניתן לטפל כיום ברוב בעיות הקיבה, באופן תרופתי. עדיף אולי שתאכל מספר גדול יותר של ארוחות קטנות יחסית, במקום ארוחות מאד גדולות, ייתכן שתחוש יותר טוב. לגבי השומן, הקפד על בשרים דלי שומן כמו עוף ללא עור, או חזה עוף, או הודו. אפשר להכין אותם מבושלים, או על מחבת טפלון ללא תוספת שומן, או באפיה עם ירקות ללא תוספת שומן. אתה יכול להוסיף לחם, אורז, תפוחי אדמה או פסטה, אך הקפד לא להוסיף שומן בזמן הבישול שלהם. כרוטב אתה יכול להכין רוטב עגבניות, או רוטב פטריות שמעובה ע"י קורנפלור ולא ע"י שומן. תיבול ברוטב סויה מאיכות טובה יכול להוסיף הרבה טעם ולכסות על המחסור בשומן בתבשילים. הקפד גם על אכילת מוצרי חלב דלי שומן (עד 5% שומן). לתיבול ירקות וסלטים השתמש בתבלינים, או ברוטב סלט דל שומן קנוי. אפשר להכין רוטב סלט מיוגורט בארוחות חלביות. כקינוחים אתה יכול לאכול פירות, חוץ מאבוקדו ואגוזים שהם עתירי שומן. המנע מעוגות, עוגיות, שוקולד וכד', שהם עתירי שומן בדרך כלל. בהצלחה ובריאות שלמה.