סוכרים בפירות
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
הייתי מעוניין להפחית את מידת צריכת הסוכר. חשבתי לעשות זאת על ידי מעבר מאכילת מתוקים לפירות. האם הסוכר בפירות שונה מהסוכר הלבן המעובד בכל הנוגע לכמות האינסולין המופרשת?
לקריאה נוספת והעמקה
שלום מש אין ספק שפירות הם בריאים יותר מסוכר לבן, חום או דבש, מאחר ובנוסף לסוכר הפירות הם מכילים גם סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים, וחומרים בריאים ורצויים נוספים. יחד עם זאת, אם ש לך בעיית סוכרת או טריגליצרידים, או עמידות לאינסולין, חשוב שתתייחס לפירות כאל ספק סוכר לכל דבר. הפירות גורמים לעלייה ברמת הסוכר בדם ברמות שונות (תלוי בסוג הפרי), אך בכל מקרה הם תורמי סוכר. מנת פרי שמתאימה להיות ארוחת ביניים אצל אנשים שמקפידים על רמת הסוכר בדמם היא תפוח אחד, או אפרסק אחד, כוס קוביות אבטיח או מלון, או 10 דובדבנים, או 12 ענבים. בהצלחה.