קיבה עצבנית

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

13/07/2002 | 22:59 | מאת: עדי

אשמח לקבל מידע על מזונות שמרגיעים את הקיבה? האם לחם ללא שמרים עשוי לעזור? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
17/07/2002 | 18:31 | מאת: נירה אולנד

שלום עדי מהכותרת לשאלתך אני מניחה שאת מדברת על "קיבה עצבנית", מושג די כללי שמצביע בדרך כלל על כך שלא מצאו בבדיקות בעיה ברורה בקיבה, ואף על פי כן את סובלת מבעיות עיכול, כאבים וצרבות. האם יש בעיה עם שמרים? ככל הידוע לי גם לחם רגיל הוא מומלץ ביותר כאמצעי להרגעת צרבת. הלחם סופג את עודף החומצה ומונע ממנה לעלות בחזרה לושט, ובכך מונע את תחושת הצרבת. בדרך כלל מזונות מבושלים, למשל ירקות מבושלים, נותנים תחושה יותר נוחה מאשר ירקות טריים. מוצרי חלב כדאי לאכול יחד עם לחם. הם אמנם מרגיעים זמנית את הקיבה, אך הסידן במוצרי החלב גורם לתגובת נגד, וכעבור חצי שעה עד שעה עלולה להיות עליה ברמת חומצת הקיבה. נסי לאכול ארוחות קטנות ולא נוזליות. נסי לשתות חצי שעה לפני האוכל, או שעה אחרי האוכל, מה שגם כן מפחית את הסיכון לצרבות וכאבים. אכלי ארוחות תכופות, כל שעתיים משהו, אפילו אם זה רק קרקר או פרוסת לחם, העיקר שהקיבה לא תהיה ריקה לאורך זמן. נסי להמנע ממסטיקים וסוכריות בטעם מנטה, משקאות שמכילים קפאין (קפה, תה, תה ירוק, קולה, קקאו, שוקו), אלכוהול וסיגריות. כל אלה מגבירים את תחושות הצרבת ואת הפרשת החומצה בקיבה. לגבי רגישות לתבלינים- יש אנשים שתבלינים, במיוחד חריף, עושים להם תחושת כאב וצרבת קשים. יש לעומתם אנשים שלא מושפעים מתבלינים. לכן, בדקי את עצמך, ואם תבלינים גורמים אצלך לתחושה לא טובה , נסי להמנע מהם. כנ"ל לגבי מזונות יחודיים כמו עגבניה, מיץ לימון, שמוש בחומץ, מזונות מטוגנים וכד'- שימי לב לתגובה שלך, ואם יש מזון מסויים שגורם לך לרגישות, נסי להמנע ממנו. בהצלחה.

18/07/2002 | 00:36 | מאת: שני

תודה, רציתי לדעת אם קווקר רצוי? האם הוא גורם משלשל או מרגיע?

מנהל פורום תזונה טבעית