זרעי פשתן

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

09/07/2002 | 21:22 | מאת: שוש

מה יתרונות צריכה יומית של זרעי פשתן טחונים (המעורבבים בכוס מים). האם ניתן לנצל את זרעי הפשתן בתזונה שלנו בדרכים אחרות (למשל אפייה)?

לקריאה נוספת והעמקה
13/07/2002 | 02:07 | מאת: דור מודן

מתוך החלבונים שהם מכילים יש חלבון שנקרא אומגה 3 חלבון זה נמצא לרוב רק בדגים ועוף ולצימחונים יש חוסר תזונה בו. אני הייתי ממליץ לך לקחת 3 אגוזי מלך ביום במקום שהם מאוד עשירים בחלבון הנ"ל ובויטמינים וחלבונים נוספים. טיפ קטן לשומרי התזונה הנכונה, התחילו להוריד מהדיאטה שלכם את חלבון הגלוטן ותרגישו שינוי משמעותי מאוד בעירנות ובעורך החיים, גלוטן נמצא בחיטה, שעורה, שיפון וכו'. התחילו לאכול קטניות דוחן ואורז חום.

13/07/2002 | 16:53 | מאת: נירה אולנד

אומגה 3 הוא כמובן לא חלבון, כי אם סוג של חומצת שומן. גלוטן יוצר בעיות רק אצל מי שרגיש לגלוטן, ורוב האנשים מעכלים גלוטן יפה מאד.

13/07/2002 | 16:52 | מאת: נירה אולנד

שלום שוש זרעי פשתן עשירים בחומצות שומן חיוניות מסוג GLA, שיכולות לעזור במגוון תופעות מציקות . למשל חומצות שומן אלה יכולות להקל על מצבים דלקתיים, כאבי מפרקים, תופעות של תסמונת קדם וסתית או תופעות של גיל המעבר, לעתים יכולה להיות הקלה בכאבי ראש, בדלקות עור או תופעות עוריות שונות, וכו'. זרעי הפשתן גם ידועים בתכונתם המשלשלת, והם עוזרים להקלת עצירות. כדאי לא לאכול יותר מכף זרעי פשתן ביום, וחשוב לטחון אותם או לפחות לשבור אותם, כי בשלמותם הם לא מתעכלים, ויוצאים כפי שנכנסו. השמן בזרעי הפשתן רגיש מאד לחמצן, ומתחמצן (כלומר מתקלקל) מהר מאד. לכן עדיף לקנות זרעים שלמים, לאחסן אותם במקרר, ולטחון ממש לפני האכילה כף זרעים, באמצעות מטחנת תבלינים או מכתש ועלי. לא לקנות זרעים טחונים!! בתיאבון.

מנהל פורום תזונה טבעית