המוגלובין גבולי
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום בבדיקות הדם שערכתי נמצא כי רמת ההמוגלובין שלי גבולי 11.90 ממה ה נובע? איך אפשר לעלות את הרמה ? והאם יש בכך סיכונים ? תודה
שלום ל.ס. לא ברור אם אתה גבר או אשה, בגיל הפריון או אחריו, אחרי הריונות או לפניהם. בעיקרון נשים בגיל הפריון מאבדות דם, בהריונות ולידות הגוף מתדלדל עוד יותר, ולכן צפוי למצוא מצבים של חוסר ברזל בנשים. אצל גברים זה קצת יותר נדיר. אנמיה, מצב של חוסר ברזל, מתבטא בדרך כלל בעייפות, חיוורון, קשיים בריכוז, חולשה. אצל ילדים קטנים חוסר ברזל עלול לפגום בתהליכי למידה וזכרון, ולכן חשוב מאד לטפל במצב במהירות. חוסר ברזל יכול לקרות אצל צמחונים, טבעונים, אנשים שאוכלים מעט מידי באופן קבוע, או מסיבות גופניות אחרות כמו תורשה, מחלה כלשהי, פציעה או דימומים. האנמיה אצלך היא די גבולית, ושווה אולי לנסות לתקן אותה על ידי אכילה יומיומית של מזונות עשירים בברזל. כדאי לעשות בדיקה חוזרת בעוד חודש, ואם אין שיפור, אפשר לקחת תוסף ברזל. מזונות עשירים בברזל: כבד, בשר בקר, בשר הודו אדום, פסטרמה. הברזל מהם נספג בצורה הטובה ביותר. מזונות מן הצומח שעשירים בברזל: קטניות (חומוס, שעועית לבנה, עדשים, אפונה), טחינה, אגוזים ופיצוחים, פירות יבשים. כדי שהברזל מהצומח ייספג יותר ביעילות יש לשלב אותו עם ירקות או פירות טריים עשירים בויטמין C: עגבניה, פלפל, בצל ירוק, עשבי תיבול, קולרבי, כרוב, מלון, תות שדה, גויאבה, פרי הדר. בהצלחה.