תנגודת לאינסולין וקנדידה

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

22/06/2002 | 02:35 | מאת: פיני

מה היתרונות הגלומים בשימוש בשמן פישתן? והתנגדות לאינסולין והקשר בינה לבין קנדידה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
26/06/2002 | 17:48 | מאת: נירה אולנד

שלום פיני 1. לגבי שמן פשתן: זהו השמן שמתחמצן הכי מהר במגע עם אויר , חום ואור. אני ממש נגד לקיחת תוספים של שמן פשתן, כי לדעתי הוא מזיק הרבה יותר מאשר מועיל. שמן מחומצן מזיק חד משמעית, ומאחר ובתהליך הייצור הוא נחשף לאור ואויר, סביר להניח שהוא מחומצן כבר, לפחות בחלקו. החומר שלשמו ממליצים על שמן פשתן הוא חומצת שומן גמא-לינולנית, שהיא חשובה וחסרה לפעמים אצל חלק מהאנשים. יש לה השפעה חיובית על דלול הדם, כאבי פרקים, בעיות של גיל המעבר ושל מחזור אצל נשים, ועוד השפעות חיוביות, על בעיות עור וכו'. ניתן למצוא את החומר הזה גם בשמן נר הלילה ושמן זרעי פטל שחור, שמתחמצנים בפחות קלות. הם ניתנים לקניה כתוספים. ניתן להשיג גרעיני פשתן שלמים בחנויות טבע. אפשר ממש לפני האכילה לטחון כף גרעינים במטחנת תבלינים, ולאכול מיד. כך אפשר לקבל את שמן הפשתן בצורתו הטבעית לפני שהוא מספיק להתחמצן. בשום אופן לא לקנות גרעיני פשתן טחונים!! 2. קנדידה, כפי הנראה (זה ממידע לא בדוק ולא ממחקרים מדעיים, אלא ידע כללי ) מצליחה לשגשג ולהתפתח כשבגוף ובדם יש רמת סוכר גבוהה. לכן, כדי להפטר מקנדידה מקובל להמליץ על תפריט חסר כל מזון מתוק מכל סוג שהוא. תנגודת לאינסולין גורמת לכך שרמת הסוכר בדם גבוהה במהלך רוב שעות היממה, ולכן זה מצב שיכול לעודד התפתחות של קנדידה. בהצלחה.

מנהל פורום תזונה טבעית