סרטן ריאה מתקדם - המשך

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

14/05/2007 | 18:25 | מאת: עידן

לפני כשבועיים לאבי הוסרה אונה מהריאה שבה היה גידול ממאיר. בנוסף יש לו גרורה (כנראה) באדרנל ותיכננו להסירה אחרי שהוא יתאושש מהניתוח בריאה. היום התקשרנו למנתח (רק כדי לברר מתי לקבוע פגישה) והוא אמר שלא תבוצע לפרוסקופיה להסרת האדרנל, אלא לקבוע מהר תור לאונקולוג לקבלת טיפול כימותרפי. הוא לא ציין מדוע לא תבוצע הסרת הגרורה. מה יכול לגרום לו לשנות את דעתו? יש לציין כי לאחר הניתוח הוא אמר שיש לבצע כריתה של הגרורה ולא רק לפני. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה
15/05/2007 | 08:10 | מאת: ד"ר מאהר דיב

לדעתי את צריכה לשאול את המנתח עצמו, זו זכותך אני מניח שהתשובה הפתולוגית הראתה ממצאים לא צפויים כמו מעורבות בלוטות לימפה או כריתה לא שלמה של הגידול.

15/05/2007 | 10:55 | מאת: עידן

תודה על המענה. ראשית כל אני זכר :) הגוש הוסר בשלמותו מאחר והוסרה כל האונה העליונה (אני מתאר לעצמי שהמנתח ידע את גבולות הגוש לפי הCT). היתה מעורבות של בלוטות לימפה אך גם הן הוסרו (לדברי המנתח). היה נודול סובפלאורלי באונה התחתונה וגם החלק הזה הוסר בניתוח. מצילומי הרנטגן אין זכר לנגעים למיניהם. רופא פנימי שהוא ידיד המשפחה אמר כי אולי לא רוצים להסיר את הגרורה מחשש שבתהליך ההסרה התאים הממאירים יתפשטו לסביבה, האם זה ייתכן?

מנהל פורום סרטן ריאה