אסבסט צמנט

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

18/12/2016 | 03:48 | מאת: דודי

היי בהיותי ילד התגוררתי בבית קרקע כאשר הגג של המחסן בחצר היה עשויי אסבסט צמנט ואף הייתה חתיכה חסרה (שבורה)אך לא גדולה רוב הגג היה שלם אך הוא היה מתחת לחלון המטבח שכול הזמן פתוח וליד דלת הכניסה (חצר פרטית)לא ידענו על הסכנות ולפעמים עליתי על הגג הזה אך בזהירות מבלי לשבור אותו רק לכמה שניות על הגג הזה וגם היה לנו חתול ביתי שהיה הרבה על הגג הזה חיינו ככה בערך 15 שנה עד שגילינו על הסכנות והחלפנו את הגג אך בתקופה של ה15 שנה חוץ מהחתיכה שהייתה חסרה (שבר קטן באורך מטר) לא קדחנו או ניסרנו אף פעם האם יש סיכון גבוהה לחלות ?אני מאריך שיש הרבה אנשים שנחשפו בצורה דומה הרי לא סביר שכולם יחלו נכון? הרבה חצרים ובתים מכילים אסבסט צמנט היום אך עדיין מה הסיכון במצב?

03/01/2017 | 14:03 | מאת: einatl123

שלום יש תשובות רבות שנכתבו בנושא אנא ערוך חיפוש או גלול למטה ומצא תשובות לשאלתך תודה

07/01/2017 | 09:59 | מאת: דודו

היי זה לא תשובה בכלל זה כול מקרה לגופו יש מישהו אחר מהרופאים שיכול לי ות בבקשה? בדרך כלל התשובות בפורמים באתר מקצועיות יותר

07/01/2017 | 10:29 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום דודי אין אפשרות להעריך את הסיכון במדוייק. בעקרון - אם היה גג אסבסט אבל לא היית חשוף לשבירה או פירוק של הגג - הסיכון נמוך מאד. הסיכון העיקרי הוא מסיבים שמתפזרים באויר כאשר שוברים את האסבסט או קודחים בו, לא כאשר יש גג סטטי. אתה צודק, יש הרבה אנשים עם חשיפה דומה מכיוון שבעבר לא ידעו על הסיכונים והשימוש באסבסט בארץ ובעולם היה מאד נפוץ. העובדה היא שבסה"כ מזותליומה, הגידול המקושר ביותר לחשיפה לאסבסט, היא מחלה נדירה. בברכה

08/01/2017 | 08:47 | מאת: דודו

תודה רבה לך על התשובה המפורטת והמהירה

מנהל פורום סרטן ריאה