תהליך תופס מקום
דיון מתוך פורום סרטן ריאה
שלום! אבי בן 67 סובל מכאבים באיזור השכמה הימנית כ 4 חודשים יחד עם הפרשות מרובות מהריאה, עבר רנטגן שהחשיד לגידול ולאחר C.T משבוע שעבר אכן החשד אומת ונקבע שמדובר בתהליך תופס מקום באונה הימנית העליונה URL , הCT לא מצא עדויות נוספות(גרורות) לא בכבד לא בטחול ולא בכליות, מצאו שני מוקדים נוספים באותה אונה בגודל של 3.8 מ"מ ו3.9 מ"מ פחות מסנטימטר. הגידול עצמו כנראה חדר את הפלואורה (קרום הריאה) בחלק הפוסטריורי(אחורי).ביקר במרפאות חוץ בסורוקה השבוע והעריכו כי הגידול הוא כנראה PANCOAST ונקבעה ביופסיה ליום ראשון בבוקר ה- 11 למאי, הרופא הסביר לו שיצטרך לעבור כימותרפיה והקרנות לפני שטיפול ניתוחי יעלה על הפרק אם בכלל. שאלותי הן כדלקמן: 1. מה החשיבות/יעילות של חוות דעת נוספת בתחום טיפולי זה? ואם מי ניתן להתייעץ ואיך(השוק הפרטי, בית חולים אחר)? 2. הזמן הוא לא גורם משמעותי?! מדוע לא מאשפזים אותו ומבצעים ביופסיה ואת הטיפול המתאים בעקבות התוצאות כבר אתמול?! 3. למה לא מוצאים את הגידול קודם כל ואחר כך נותנים טיפול כימותרפי במקרה הצורך?כריתת האונה הימנית העליונה כולה היא אופציה טובה למקרה שאין גרורות?
שלום רב לשאלותיך - נתחיל בחלק הרפואי: הזמן הוא גורם משמעותי אבל לא מדובר בדחיפות של ימים. הגידול נוצר במהלך מספר חודשים לפחות וזה בהחלט סביר שיקח מספר שבועות לברר בדיוק את הסוג ומידת ההתפשטות. רק אז ניתן יהיה לקבוע תכנית טיפול מתאימה. בהנחה שאכן מדובר בגידול שנקרא פנקוסט ואין גרורות הטיפול היעיל ביותר במקרה זה הוא להתחיל בשילוב של הקרנה עם כימותרפיה ולהמשיך אח"כ בניתוח. זאת במטרה להקטין אותו ולאפשר ניתוח טוב. דרך טיפול זה נקבעה על פי מחקרים שמראים שכך ניתן להשיג את התוצאות הטובות ביותר. כאשר מגיעים לניתוח כמובן שמדובר בכריתת האונה בשלמותה, כי זה הניתוח העדיף בכל סוגי סרטן הריאה, ולפאמים במקרים של פנקוסט , יש צורך לכרות גם רקמות מסביב למשל דופן החזה באיזור המעורבות. אבל זה כבר נקבע בכל מקרה לגופו. לגבי חוות דעת נוספת - יש מספר רופאים בארץ שעוסקים בתחום סרטן הריאה ואפשר להתייעץ איתם, לרוב אופן פרטי, אך לדעתי אין בכך טעם כל עוד אביך לא סיים את הבירור. הבירור כולל ביופסיה ו-PET-CT. בהצלחה
תודה על ההתיחסות! שאלה נוספת: האם יש דברים כמו תזונה, פעילות גופנית מסוימת וכ'ו אשר יכולים לעזור בנתיים, עד שהטיפול המשמעותי יתחיל? האם כדאי לו להמשיך לעבוד?
בכליה סמלית
אין משהו ספציפי אשר ישפיע ישירות על הגידול אבל אורח חיים בריא (תזונה נכונה ופעילות גופנית מתונה ככל שהוא מסוגל) ישפרו את הבריאות הכללית שלו ויקלו עליו לקבל טיפולים, אם יהיה בכך צורך. בהצלחה