יובש בעיניים בעקבות שינה עם עיניים פקוחות?

דיון מתוך פורום  בריאות העין

18/12/2016 | 15:41 | מאת: מאיה

שלום רב, בבדיקת עיניים שנעשתה לי התגלה כי יש לי יובש בעיניים ושאני לא ממצמצת כמו שצריך (העין לא נסגרת לגמרי עד הסוף). נאמר לי לקנות טיפול עיניים הילו קומוד שלדעתי לא עוזרות. מה ששכחתי לציין בפני הרופאה זה שאני ישנה עם עיניים פקוחות למחצה (לעיתים אף ניתן לראות את העישון שלי זז). האם זה מוסיף ליובש ואילו טיפות עיניים חזקות יכולות לעזור? בנוסף, רציתי לדעת האם יש קשר בין יובש בעיניים לעייפות יתר. תודה רבה.

מאיה שלום רב, שינה עם עיניים פקוחות למחצה, עלולה לגרום לתחושת יובש ניכרת במהלך היום. יובש בעיניים גורם בהחלט לתחושת עייפות. לפני השינה אני ממלית לך על משחת DURATEARS לפני השינה ובנוסף לכם טיפות ליובש ללא חומר משמר במשך היום מסוג בפאנטן. בברכה, פרופ' ישראל קרמר

מנהלי פורום בריאות העין