קושי בראיה וכאבים בעיינים. מעין כאילו שהעין תפוסה

דיון מתוך פורום  בריאות העין

12/12/2016 | 19:29 | מאת: אלמוג

שלום, כבר כזמן מה יש לי הרגשה מוזרה בראיה. במהלך היום לא רואה כל כך ברור. זה מתבטא בחוסר יכולת התמקדות במסמכים שונים, או בקריאת מאמר מעיתון כלשהו. כנל בזיהוי פנים של אנשים. אני מצליח לזהות אך לאחר שממש התאמצתי להתמקד בפנים של הבן אדם. עשיתי 2 בדיקות ראיה ויצאו תקינות. בנוסף גם אתמול יצאתי למועדון שבכללי הייתי רואה ברור אך אתמול ממש היה לי קושי לראות אנשים. ניסיתי להתנהג רגיל אך זה היה לי קשה. חשוב לציין שהייתי ממש עייף והאם יש קשר לעניין. אני כבר לא יודע אם זה משהו פסיכולוגי, נוירולוגי או באמת בעיה בעיניים. חייב עזרה תודה מראש, אלמוג.

שלום אלמוג, התופעה שהינך מתאר קשורה כנראה לבעייה של מיקוד ופעילות שרירי העיניים. אני ממליץ על ייעוץ אורטופטיסטי ובדיקה מקיפה אצל אופטומטריסט קליני כי יתכן מאוד וקיימת לך גם בעייה של רוחק ראייה סמויי. בברכה, פרופ' ישראל קרמר.

מנהלי פורום בריאות העין