פענוח בדיקת או.סי.טי.

דיון מתוך פורום  בריאות העין

08/12/2016 | 14:31 | מאת: רות

שלום, מבקשת לקבל הסבר קצר לתוצאת הבקיה והאם עלי לעשות "משהו" בעקבות התוצאה: עין ימין: מבנה הרשתית ושקע פוביאלי שמורים -אני מבינה שזה תקין. עובי הרשתית המקולרית מגיע ל-250 מיקרון - האם העובי תקין? עין שמאל: מבנה הרשתית ושקע פוביאלי שמורים עם VMA פוביאלי ללא משיכה - משהו כאן לא תקין??? עובי הרשתית המקולרית מגיע ל-256 מיקרון - מהו העובי התקין? תודה רבה, רות

רות שלום רב, תמונת הOCT של הרשתית המרכזית של 2 העיניים תקינה, אך קיים ממצא של הידבקות ומשיכה של המשק האחורי של הזגוגית על מרכז הרשתית, זה לא דורש טיפול מיידי, אך דורש מעקב כי המשיכה עלולה לגרום לבעיה במרכז ברשתית בעתיד. כדאי גם להתייעץ עם מומחה רשתית בקשר לממצא זה. בברכה, פרופ' ישראל קרמר

29/12/2016 | 20:29 | מאת: רות

תודה רבה והרבה הערכה על ההתיחסות.

מנהלי פורום בריאות העין