שן כלואה שיושבת על העצב

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים בלייזר

05/10/2011 | 14:08 | מאת: רחלי

לאחרונה החלו כאבים ונפיחויות בשן הבינה שבצד ימין, לסת תחתונה. מדובר בשן שלא הסרתי כיוון שהיא כלואה ונאמר לי שאין טעם לגעת בזה. עשו לי צילום פנורמי וגילו שהשן יושבת על העצב, דבר היכול להביא לשיתוק בלסת בעת הוצאת השן. רציתי לקבל חוות דעת נוספת ולברר האם יש דרף נוספת להוציא את השן או לחיות איתה ללא פגיעה בעצב. תודה, רחלי

07/10/2011 | 07:54 | מאת:

יש מספר אפשרויות טיפול. ראשית יש לבדוק האם באמת יש קשר בין השורש לבין תעלת העצב. צילום פנורמי הינו דו מימדי ולכן צריך צילום CT אשר נותן ראיה תלת מימדית. במקרה ואכן יש קשר בין שורשים של שן בינה ןתעלת העצב ניתן להוציא רק את החצי העליון של השן ואת השורשים להשאיר. לאחר הניתוח החניכיים יכסו את השורשין ומבחינה חיצונית כאילו שהשן נעקרה. במהלך השנים השורשים יבקעו ויתרחקו מתעלת העצב ובמקרה הצורך ניתן יהיה להוציאם בקלות יחסית