יד ספסטית לאחר אירוע מוחי

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

08/06/2016 | 18:49 | מאת: אלי

שלום, אני עברתי אירוע מוחי בדצמבר 2013 וכתוצאה אני סובל משיתוק בצד שמאל (יד ספסטית). נאמר לי שנוזל מכסה את צד שמאל במוחי? אשמח לדעת אילו טיפולים מוכרים כיום בנושא והיכן. בנוסף, האם אני זכאי לטיפול בקופת חולים?

אלי שלום, הטיפול תלוי במידת הטונוס שיש ביד, ובתנועה שקיימת (או לא) מלבד הטונוס. בדרך כלל משלבים הזרקה של חומר הנקרא בוטוקס שמרפה את השרירים, יחד עם טיפול פיזיותרפי אינטנסיבי ליד. ישנם אביזרים שונים כמו כפפות ותמיכות שיכולים לעזור. ניתן להשתמש גם בסדי מנוחה כדי למנוע כניסה לתבנית ספסטית. בכל מקרה שיקום של היד דורש הרבה עבודה, הרבה סבלנות והרבה נחישות כי לוקח זמן לראות תוצאות. זכאות לטיפול במסגרת הקופה - 12-24 טיפולים פיזיותרפיים ע"י פיזיותרפיסט של הקופה במסגרת סל הבריאות. קופ"ח כללית מחזיר גם חלק מהתשלום לטיפולי פיזיותרפיה פרטיים. זאב

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי