אבי בן 78 עבר אירוע מוחי

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

11/11/2014 | 15:18 | מאת: מיכל

שלום , אבי בן ה- 78 עבר אירוע מוחי. לצערי עברו יותר מארבע שעות לאחר האירוע והוא כיום מאושפז בתל השומר במחלקה הגריאטרית . החלק שנפגע הינו באונה הימנית ועל כן , היד השמאלית , הגב והרגל השמאלית אינם מתפקדים. הוא מעט ממלמל , כך שלא תמיד הוא ברור אבל לאל לאט ניכר שיפור . ראוי לציין שאבי עבר גם ניתו כירורגי בפברואר על סרטן המעי הגס ומסתובב עם סטומה (סיים טיפול כימו) . להלן שאלותיי : 1. האם המחלקה הפנימית גיראטרית בתל השומר היא אכן המחלקה המתאימה ביותר עבורו? 2. עד ליום זה לא ראה אות נירולוג - האם המצב תקין ? האם יש המלצה לנוירולוג שיגיע לראותו ? 3. מחר הוא מתוכנן לעבור סיטי ראש צוואר היות והדופלר הראה כי קיימת חסימה והם רוצים לבחון האם החסימה חלקית או מלאה חס וחלילה מה שיגרור ניתוח - האם נירולוג יכול לבחון זאת טרם הסיטי או סיטי זה דבר מחייב . 4. לא היו יציאות ארבע ימים וחור הסטומה קטן - נתנו משלשלים שלא סייעו - הובטח להביא כירורוג אבל עד לרגע זה לא הגיע ... 5. לגביי נושא השיקום - אני מאמינה שנקבל שיקום - אני גם מאוד רוצה את תל השומר והבנתי שהולכים להערים עליי קשיים בשל העובדה שאבי בכללית , האם יש משהו שאני יכולה לעשות שיכול להביא לכך שהוא ישאר שם ? תודה רבה

מיכל שלום, אנסה לענות למרות שחסר לי מידע חשוב - כמה זמן עבר מאז האירוע. לצורך התשובה אני מניח שימים ספורים. 1. פחות חשוב באיזו מחלקה פנימית אביך נמצא, חשוב שיגיע למחלקה שיקומית (שיקום גריאטרי או שיקום כללי). שם נעשית רוב העבודה. 2. קשה לי להאמין שלא ראה אותו נוירולוג. זה מתבקש. 3. CT יתן תמונה יותר מדויקת. 4. ... 5. לא יודע. לכללית יש בתי חולים שיקומיים טובים. באופן כללי אני מקבל את התחושה שאת לא מרוצה מהטיפול במחלקה הנוכחית. מציע לדבר על כך עם רופא/אחות אחראיים. בכל מקרה קחי בחשבון שהשהות במחלקה הפנימית לא אמורה להיות ארוכה - לא הייתי מבזבז על כך יותר מידי אנרגיה. עדיף לשמור אותה להמשך. זאב

12/11/2014 | 15:01 | מאת: מיכל

חוות דעת נוספת ! האם תוכל לעזור לי ?

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי